26 April 2012

Kvledens hundemosjon

Slik jeg ser det, er fysisk trening en veldig viktig del av mitt ansvar som daglig serviceinstans til tre aktive agilityhunder. I kveld har det sett slik ut:

Bris har sprinttrenet med sykkel. 4,5 kilometer ble det, og vi holdt bra fart mesteparten av turen. Veksler mellom gallopp og trav, litt intervallpreget.

Orkan har skjevtrent med kjetting. Han fikk dra den lille kjettingen i 2 km til sammen, først på den ene siden og så på den andre. Det er forresten en klar ulempe med hunder som har halen opp - de kan ikke trekke noe som henger ned bakover, festet midt på selen. Dette gjør at Orkan ganske sjelden trener på denne måten, men som en variasjon og styrketrening trener vi altså vekselvis skjevt en gang i blant.


Til slutt gikk jeg de daglig tilmålte 300 metrene med Kuling. Bort til postkassen, langsmed sykkelstien, og tilbake via naboens gårdsvei. Det er deprimerende å vite at han mister muskulatur mens han har skinne for senens skyld, men jeg forsøker å trøste meg med at på lang sikt er det vitkigste at han blir helt frisk igjen.