05 June 2012

NM-tanker på generelt grunnlag

Jeg har lyst å si noe om banene og nivået på NM, men det er lett at noe sånt kommer helt feil ut. Skal forsøke forsitkig: I small var det eneste som skulle til for å komme på pallen var å ikke diske. Det var altså bare såvidt at pallen ble fylt i small, og jeg tror det var noenlunde tilsvarende i medium og large. Vinnerne var ikke feilfrie. Ikke ett eneste vondt ord om de som fikk det til - de var best! Gratulerer! Og det var søren ikke lett det de fikk til (jeg fikk det jo altså ikke til selv).

For Orkan er dagens praksis strengt talt en fordel, han er ikke blant de aller raskeste. Men jeg synes det er synd at det blir sånn, år etter år, at det ikke er tiden som skiller i toppen, men evnen til å komme gjennom uten disk. Resten av året handler agility aller mest om fart og små marginer. Slik som NM fungerer i dag, speiler det ganske dårlig hvordan agility er til vanlig, spesielt altså med tanke på farten.

Kanskje man skulle gjort som svenskene, og hatt kvalifiseringen gjennom året i stedet for lørdagen (da hadde vi hatt litt mer å kjempe for klasse 3 resten av året også!), og latt NM bestå av bare to løp?

I tillegg tror jeg vi trenger flere vanskelige baner gjennom resten av sesongen, og kanskje enklere baner på NM? Når 50% disker i flere av banene (og NM i praksis består av fire individuelle løp) blir det naturlig nok ikke så mange igjen til å kjempe om pallplasseringene?