05 June 2012

Orkan, NM 2012

Først: vi oppnådde målsetningene våre! Jeg hadde ganske god kontroll på nervøsiteten (på lørdag gledet jeg meg skikkelig til løpene!) og vi kvalifiserte oss til finalen. Vel i finalen gikk det ikke så veldig bra, delvis på grunn av at jeg var i elendig form. Film:


I kvalifiseringen fikk Orkan to veldig uvante feil: to riv, og en feltfeil. Jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger han har fått feltfeil på konkuranse, og det samme gjelder rivene. Vegringen i hoppløpet var mer forventet, det var en vanskelig sekvens å handle, og den var strengt talt ikke regelrett heller, med tanke på avstanden... Så omtrent slik ut:
Mange hunder stusset rett over 2 til baksiden av 3, jeg prøvde å safe mot det, og sendte ham derimot rundt hele 3. Vegring.
På søndag var ikke helsen min på lag. Nok om det, men jeg ser at jeg kunne vært tydeligere der vi disket i det første løpet. I ag-finalen tok Orkan meg igjen over bommen (alle de andre handlet den sekvensen på samme måte såvidt jeg vet, og ingen av dem fikk kræsj) og kræsjet i bena mine. Jeg kunne ikke se ham mellom bena mine, men kjente at jeg tråkket på ham og sparket ham, og til slutt falt jeg mer eller mindre frivilling, for å unngå å tråkke mer på ham. Jeg var skikkelig redd for å skade ham alvorlig, en ordentlig ubehagelig opplevelse... Forresten hadde vi allerede disket på at jeg løp over enden av oppgangen til bommen.

Dette var forresten mitt siste NM med Orkan. Etter EO er Orkan fullt og helt Sigurds konkurransehund, og med mindre noe spesielt skjer kommer jeg og Orkan altså bare å gå én konkurranse til sammen, vi avslutter med EO og håper det blir en god opplevelse :-)

Forklaringen ligger i at helsen min ikke holder til å konkurrere med mer enn én hund av gangen, jeg trenger de timene med hvile mellom løpene. Jeg er glad for at Sigurd vil fortsette med Orkan, så ble det ikke særlig vanskelig for meg å velge å prioritere Kuling :-)