14 September 2012

Høstens handlingskurs

Et par ganger i året trenger jeg å få handlingen (og hundetreningen) min plukket i filler og analysert. Ofte faller denne oppgaven på Fanny (www.klickerklok.se), så også denne gang.

Fremover skal vi, kort fortalt, jobbe spesielt med to ting:

  • Akselrasjon i riktig retning. Når jeg drar på, setter Kuling fart i den retning hvor nesen måtte peke, mens min skulderrotasjon blir lite vitkig. Dette gjør meg redd for å løpe når vi ikke skal rett frem, og gir problemer både med å rekke å være der jeg vil, men også med diagonaler i bakbytter osv.
    Tiltak: svinge over vegringslinje og akselrere til ulike alternativer (gjerne med utlagte leker, se neste punkt).
  • Utlagte leker. I flertall. Kuling har alltid hatt veldig vanskelig for å skifte fokus mellom ulike leker. Vi har jobbet en del med det, men han fikserer fortsatt på både gjenstander og retninger. Noe av grunnen til at jeg virkelig vil kunne trene på den måten, er at det kan hjelpe på rivene som vi har sett en del til i det siste.
    Tiltak: skaffe flere like leker. Tvinge meg selv til å trene på øvelser med flere alternativer (både å springe direkte til leke, og å springe til hinder med leke bak).
Lyder enkelt, ikke sant?


Lang film for svært spesielt interesserte (les: meg selv). Som jeg har skrevet mange ganger før er denne bloggen mer min egen treningsdagbok enn en leservennlig nesttside. Denne filmen ligger altså ikke her for at den jevne leser skal se den, men fordi det blir lettere for meg å finne tilbake til den senere.