09 February 2013

Utstillingstrening

Når Bris stiller seg opp og ser på en godbit, havner bakbena litt under kroppen, og gjerne vridd utover. Tidligere har hun syntes det var utrolig ubehagelig om jeg forsøkte å flytte på bena hennes, så jeg har i stedet bare stilt henne opp på nytt, og forsøkt å få henne til å stoppe i en posisjon hvor bakbena står naturlig.

Siden hun blir tøffere og tøffere, og vi skal på utstilling i slutten av måneden, trener vi litt mot det. For det første vil jeg at hun skal være komfortabel med at dommeren bøyer seg over henne og tar på henne. For det andre vil jeg gjerne kunne flytte på bakbena hennes, sånn at hun står pent.

Jeg bruker rett og slett omvendt lokking. Klemmer litt på henne, tar på et ben, eller kanskje flytter på et, og belønner for at hun ikke flytter på de andre bena. Hun begynner å bli riktig flink, gjør hun!