04 April 2014

Linjenerding


Denne banen av en av årets VM-dommere Jos Thines (fra Luxemburg) ga meg en dobbel linjevalgsituasjon (10-12) som jeg ikke ble sikker på kun ved å kikke. Dermed ut og teste i solskinnet! Jeg var ganske sikker på at det raskeste alternativet ville være et av de to med én wrap og én jevn sving, altså den røde eller den blå linjen.

Resultatet overrasket meg faktisk litt. Veldig liten forskjell, totalt var det 20 hundredeler å spare ved å velge den røde linjen. Alle de tre andre ga samme tid (6,9 sekunder), mens den røde tok 6,7 sek, altså 0,2 sek kortere.

Jeg hadde ventet at den røde ville være raskere enn den grønne og den orange linjen, men at den blå ikke var tilsvarende raskere, klarer jeg fortsatt ikke å forstå helt hvorfor.... Den orange og den grønne tjener nok noe på at de er enklere å handle og dermed tidligere tydelig for hunden (serpentin eller framforbytte, ingen post turn med threadlebehov). Men hvorfor den røde er raskere enn den blå? Jeg vet faktisk ikke :p

Video: