21 April 2017

Smiley: slalåm ep. 9 og svinger i fart

Smiley har bra hopptekniske svingferdigheter, hun samler seg og slanger seg akkurat sånn som jeg har drømt om. Men det er noe helt annet å få det til fra full fart, når man i tillegg skal forstå handling og andre forstyrrelser. Vi fikk testet litt i går, og innimellom tabbene liker jeg veldig godt å se en og annen skikkelig pen sving, og noen ordentlig utstrakte hopp rett frem. Underlaget var løs, gummiblandet grus, og hinderhøyden var 45 cm. Smiley fyller 15 mnd i dag:


Vi fikk også gjort et par økter alléslalåm i går, og jeg fikk filmet en av dem:

Alleen er mer åpen her (særlig i inngangen) enn de fire pinnene vi pusler med hjemme, og jeg utfordret ikke inngangene ekstremt. Derimot lå fokus på å fullføre alle tolv pinnene, og å lete opp enden for inngang. Det er stor kontrast fra fire til tolv pinner, og jeg liker å kunne overføre forståelsen frem og tilbake mellom de to. Frem til neste alléøkt skal vi pushe mer på innganger og løping på fire ganske rette pinner hjemme - akkurat nå er det vanskeligste å samle seg nok i innganger fra skarpe vinkler hvis jeg løper alt jeg kan videre i "banen" - et ganske klassisk problem for raske, uerfarne hunder!